Ha az abortuszon gondolkodsz…

Ha abortuszon gondolkodsz…

…akkor jó, hogy ránk találtál! Saját tapasztalatból tudjuk, hogy ha “idő előtt” történik, akkor milyen fojtogató lehet a tudat, hogy babát vársz. Irtózatos félelem, hogy növekszik benned valaki, akit te nem hívtál, akinek esetleg az apjával sem túl jó a viszonyod… és ez az egész tönkre akarja tenni az életedet: a terveid, a szépséged, a fiatalságod…

Köztünk is van, aki átment ezen, és nagyon nehéz lecke árán, de megtanulta, hogy milyen megtévesztő ez az állapot: gyereket várni teljes reménytelenségben. A legfontosabb, hogy tudd: VAN REMÉNY! A helyzeted – ha bízol benne, és szembenézel a félelmeiddel – nagyon gyorsan meg fog változni, és a dolgok jóra fordulnak!

Mielőtt tovább mennénk, azt ajánlom, nézd meg ezt a videót:

Biztosan ismersz olyan lányokat, akik hasonló helyzetben úgy döntöttek, megtartják a babát, és valószínűleg találkoztál már olyanokkal is, akik abortuszra mentek. A mi tapasztalataink szerint a gyerekeiket megszülő lányok egyike sem bánta meg a döntését, míg az abortuszosok nagy része – ugyan változatos formában, de – szenved attól, hogy nem a szívére hallgatott.

A titok az, hogy egy nő minden egyértelmű nehézség (anyagiak, párkapcsolat stb.) ellenére sem tud eredményesen szembeszállni azzal, ami a lényege, és amire minden diploma, karrier és az igazi szerelem irányul: az élet továbbadásának vágyával. Képes rá, hogy elnyomja, de kutatások szerint átlagosan 7-10 évvel az abortusz után a szennyes elönti a felszínt is, és a nő – sokszor még mindig torzított formában, de – megbánja, hogy annak idején elvetette a gyermekét.

De beszéljünk a bátrakról! Ismerünk olyanokat, akik az elején garázsból kialakított lakásban éltek a babával, és ma visszasírják, milyen boldogok voltak ott…, de van a repertoárban egy pár, aki egy parton tárolt hajón vészelte át az őszt, aztán pedig egy borospincéből alakítottak ki maguknak és a gyermeknek átmeneti szállást, most pedig – segítséggel – egy kétszobás házban babáznak. Többeket a gyerek melletti döntés után, vagy esetleg a szülés környékén hagyta el a párjuk. Mégsem cserélné el a gyermekét egyikük sem egy látszólag szabad, a visszafordíthatatlan döntéstől mégis megbéklyózott életre, mert ha valamit, ezt visszacsinálni nem lehet. A gyerekeiket kihordó “válságterhes” lányok többsége arról számol be, hogy az elején mindent elsöprő félelem hamarosan elmúlik, és az összes próbatétel és nehézség ellenére a gyermekáldás boldogságot és nyugalmat hoz az életükbe.

A szakadék tehát nem biztos, hogy olyan nagy, amilyennek látszik.

A legfontosabb, hogy adj időt magadnak a döntéshez. Nézz körül a honlapunkon, írj nekünk, hívj minket – ennyi időd még biztosan van.

Légy bátor és tudatos, akkor boldog leszel!

Az élet csodája

Egy baba története

 

Az októberi lány

Abortusz

3 hozzászólás

 1. Ilovai Barbara szerint:

  Megszeretném kérdezni hogy terhes lettem és akkor nem engedték elvetettni és most 17hetes vagyok és mégse szeretném megtartani hogy mitlehet csinálni ilyenkor?

  • Szia!
   12 hetes korig lehetett volna elvetetni a babát akkor, ha nagyon súlyos oka van. Megkérdezhetem, hogy miért gondoltad meg magad? Miben segíthetnék neked, hogy örülni tudj neki? Van benned egy picike lány vagy fiú, aki hasonlít rád, és téged szeret a legjobban a világon. Már képes mosolyogni, az ujját szopni és alapvetően: komplett emberke. (persze, még sokat kell fejlődnie)
   Ha semmiképpen nem tudod elképzelni vele az életed, akkor örömet szerezhetnél neki azzal, ha nem kell meghalnia és egy másik házaspárnak, ha örökbeadnád nekik! Megnyugvást és boldogságot hozhat mindannyiótoknak ez a megoldás.
   szeretettel várom válaszod,
   anett

 2. Madár szerint:

  Mindenkinek aki abortuszon gondolkodik ajánlom figyelmébe a következő kisfilmet:
  http://www.nlcafe.hu/baba/20151014/rajzfilm-bebi-video/

Szólj hozzá Te is!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük