Hét sokkoló idézet a Planned Parenthood alapítójától

A rasszizmus legegyértelműbb jelenlétét Amerikában ma a Planned Parenthood abortuszklinikák működési alapelve jelzi. Íme néhány sokkoló kijelentés az abortuszgyár alapítójától. „Nem akarjuk, hogy kiszivárogjon, hogy ki akarjuk irtani a néger lakosságot.” – Margaret Sanger, a Planned Parenthood alapítója

Mint Amerika legnagyobb abortuszgyár-láncának alapítója, Margaret Sanger ideológiája az eugenikán alapult, azon, hogy bizonyos embercsoportokat etnikai hovatartozásuk alapján ki kell irtani. Sanger úgy vélte, a sterilizáció a legjobb módja annak, hogy egyes csoportok eltűnjenek, míg más, jó kvalitásokkal rendelkező emberből minél több szülessen.

Ő a megoldást abban látta, ha minden kisebbséget, fogyatékost és gyengét eleve kiirtanának, még mielőtt megszülethetne. Tragikus módon Sanger szelleme a mai napig köztünk él, A Guttmacher Intézet szerint a Planned Parenthood klinikákat leginkább olyan környékeken nyitják meg, ahol elsősorban kisebbségi csoportok, színesbőrűek laknak. A klinikák kampányaikkal előszeretettel célozzák meg őket, s az abortusz jelenleg az egyik vezető halálok a fekete közösségekben.

A cikk folytatása a Családháló oldalán

Szólj hozzá Te is!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük