Ha váratlanul apa lettél…

És Te hogy vagy?

Valószínűleg most nagy rémület van benned. Nem tudod, mit tegyél és mit mondj a lánynak, aki gyereket vár tőled. Lehet, hogy meg sem kérdeztek arról: Te mit gondolsz! Esetleg úgy érzed, hogy becsaptak vagy zsarolnak, netán bűnösnek érzed magad. Talán erősnek mutatod magad, közben magad is az érzéseiddel küzdesz, vagy éppen visszahúzódtál, és így próbálsz túljutni a holtponton.

Bárhogyan is: a legfontosabb, hogy tudd: van remény! Bátran bízhatsz abban, hogy a helyzet jól fog megoldódni. A jó döntéshez szögezzünk le három dolgot!

1. a tapasztalatok alapján nagyban a FIÚTÓL, azaz TŐLED függ: hogyan tovább. Felmérések szerint a megfogant baba életének alakulása legtöbb esetben közvetve vagy közvetlenül a fiú hozzáállásán dől el. Tehát el kell fogadnod, hogy ha akarod, ha nem, a döntésed alapvetően befolyásolja hármótok: a saját, a lány és a megfogant baba sorsát. Ez nagy felelősség.

6weeksFelirKozep2. Azt, ami most van, „visszacsinálni” nem lehet. Ha az abortusz mellett döntötök, te már akkor sem maradsz az, aki előtte voltál. Ha nem akarsz róla tudomást venni, vagy ha abortuszt javasolsz a lánynak, azzal nem tudod meg nem történtté tenni a dolgot. Még ha Te “vigyáztál” is, és úgy érzed, a lány becsapott vagy ő mulasztott el védekezni: a baba a kettőtök szerelmeskedéséből, kettőtök testéből lett. Ezért ketten kelletek a megoldáshoz is.

Próbáld elfogadni, hogy a lány is nagyon nehéz helyzetben van: rémült, ideges, esetleg agresszív. De ahelyett, hogy mindketten külön birkóztok meg a fojtogató helyzettel, együtt könnyebb lesz legyőzni. A megbeszélés biztosan szenvedélyes és felkavaró lesz, hiszen a legfontosabbról van szó. De…

3. …az eddigiekből is kiderül a legfontosabb: ne sajnálj időt a döntés meghozatalára! Ne úgy akard megoldani, ahogyan a legegyszerűbb: hogy elmenekülsz, nem gondolsz bele – hanem dönts férfiként! Ne erősnek mutasd magad, hanem légy inkább bátor: nézz igazán szembe a helyzettel, amelyet magatoknak okoztatok, és olyan döntést hozz, amivel egész életedben – ősz aggastyán-korodig – együtt tudsz élni.

Egy jó döntéshez időre és minél több információra van szükség. A legegyszerűbb, ha beszélsz velünk: segítünk, ha tudunk, ezt a honlapot azért hoztuk létre, mert mi is hasonló cipőben jártunk, ezért ismerjük a problémát. A nevedet nem adjuk ki senkinek. De ha előbb az interneten akarsz tájékozódni, akkor sok infót találsz meg nálunk, a honlapon, pl. itt, itt vagy itt.

Az októberi lány – egy abortusz túlélő vallomása

Az élet csodája

Szólj hozzá Te is!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük