Down-szindrómás a kisbabám, mit tegyek?

 

(A videó magyar felirattal megtekinthető itt.)

Az olaszországi Saatchi & Saatchi reklámügynökség megható reklámot készített a Down világnap alkalmából.

Mikor állapotosak vagyunk, azért drukkolunk, hogy egészséges legyen a babánk, aki a pocakunkban van.  Sokként érhet minket a hír, amikor kiderül, hogy nagy eséllyel beteg lesz. Azt gondolhatjuk, hogy így nem élet az élet, így jobb neki, ha meg sem születik. Nekünk meg pláne jobb, mert így könnyebb lesz az életünk. Úgyse adna sok örömet egy beteg gyerek nevelése. Örökös baj lenne csak vele. Meg mit gondolnának a többiek. Biztos sajnálnának minket.

Megnézve ezt a videót, sok minden átértékelődik az emberben, és talán a könnye is kicsordul a végére. Rengeteg szeretetet kaphatunk Down-szindrómás gyermekünktől is, és mi is sokat adhatunk neki! Így is lehet teljes életet élni, és az ő életük sem ér kevesebbet a miénknél. Hogy a “többiek” mit gondolnak, az meg maradjon az ő bajuk!

Ha várandós vagy, és kiderült, hogy nagy eséllyel Down-szindrómás a pici (ez még nem jelenti azt, hogy biztos az), írj nekünk, szívesen megismertetünk olyan anyukákkal, családokkal, akik végig mentek ezen, és nemcsak a levegőbe beszélnek. Nagyon nehéz volt nekik, és a mai napig is az, de tudják, hogy életük legjobb döntését hozták, amikor IGEN-t mondtak kisbabájukra.

Szólj hozzá Te is!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük