Bemutatkozunk

Az abortusz.hu célja, hogy ingyenesen tárgyilagos információt nyújtson az abortusszal kapcsolatban. Tapasztalatunk szerint sok lány nem rendelkezik elegendő tudással ahhoz, hogy ebben a nehéz helyzetben azt a megoldást válassza, amelyikkel később nyugodtan együtt tud élni. Az abortuszon átesett nők nagy része utólag úgy érzi, hogy nem hozott igazi döntést: belekényszerítették, nem volt ideje végiggondolni, vagy olyan váratlanul érte, hogy fel sem fogta stb. Sok, gyermekét elvetető lány nem engedi meg magának, hogy valóban végiggondolja a lehetőségeit: szorítja a 12 hetes határidő, fojtogatják a saját és a rokonok félelmei. Ennek a levét aztán meg is isszák: a kapcsolatok többsége ezután szétesik, a lánynál évek múltán több olyan, sokszor súlyos testi-lelki tünet jelentkezik, amely végül visszavezethető az elutasított anyaság okozta stresszre.

Ezt a honlapot az abortusz előtt álló nőknek hoztuk létre, illetve azoknak, akiknek a környezetében ilyen lány küzd – sokszor egyedül – a legnehezebbel. Senki más nem értheti azt a mély, magányos félelmet, amelyben ők vannak, csak az, aki ezt már átélte. Pedig a jó döntéssel járó öröm és a megnyugvás a közelben várakozik, de ezt elhinni azokban “a sötét órákban” szinte lehetetlen.

Célunk nem az, hogy bárkit rábeszéljünk a gyerekvállalásra, sokkal inkább az, hogy segítsünk közösen végiggondolni a lehetőségeket és számba-venni a félelmeket.

az abortusz.hu csapata

4 hozzászólás

 1. Anett szerint:

  Kedves Kinga!
  Nagyon nehéz lehet neked! Van viszont több lehetőség, amivel te is jobb helyzetbe kerülsz, és esetleg a babának sem kell meghalnia (vagy megbetegednie). Ha érdekel, akkor írj egy telefonszámot vagy privát címet!
  szeretettel gondolok rád.

 2. Kedves KInga,
  köszönöm, hogy részben megosztottad, mit éltél át egy abortusszal kapcsolatban.
  Írok a privát címedre is.
  szeretettel,
  Anett

 3. Balazs szerint:

  Hogyan lehet kapcsolatba lepni veletek?

Szólj hozzá Te is!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük